Får det lov att vara en virkad kaka?

Här ska ni få se något fantastiskt gulligt, mysigt och omhuldat...nämligen virkat fikabröd!

Det låter kanske lite torrt, men gå in på den här länken, skrolla ned och inspireras. För det virkkunnige är det bara att sätta igång med egna designer och idéer. Önskar innerligen att jag själv kunde virka. Denna okunnighet är dock något som min mor bestämt sig för att råda bot på. Så vi får väl se vad som händer i framtiden...

http://baraforidag.blogspot.com/search/label/virkat

På bokfronten är det i nuläget rätt så lugnt. Började läsa Dan Browns I cirkelns mitt igår, men insåg efter tio kapitel att jag verkligen inte var sugen på den. Ibland kan Brown bara bli för klyshig. Känner för närvarande inte för att läsa om någon superintelligent, modelliknande superkvinna eller någon vältränad, charmerande ungkarl. Nej, tack!
Har faktiskt lite idétorka när det kommer till att välja bok. Vet inte riktigt vad jag vill läsa, så jag är öppen för alla förslag.


Adios!


Potensgivarna

Som utlovat i ett tidigare inlägg kommer här en litet boktips i form av Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist.
I Potensgivarna kretsar handlingen kring de två gamla systrarna, tillika ungmöerna, Tilda och Elida. De gamla damerna på 72 respektive 79 bast bor i sitt barndomshem där de fortfarande sover i den gamla utdragssoffan i köket trots att deras föräldrar varit döda i många år. De har varken vatten eller el och innehållet i deras brudkistor är ännu orört och tas endast fram vid fina tillfällen.
När systrarna en dag bestämmer sig för att de vill ha ett innedass (alltså WC) blir den stora frågan hur de ska få ihop tillräckligt med pengar. Efter att ha upptäckt, via grannens katt, att sumpen från kaffegök har oanade egenskaper, beslutar sig de båda systrarna för att starta en postorderfirma för potenshöjande medel.

När jag läste den här boken för första gången (jag tror att det kommer bli fler), så blev jag stormförtjust i den på en gång. Hur kan man annat än att älska dessa rara gamla tanter, vars enda önskan är att få en turkos vattenklosett inomhus. Man skrattar och ler ömt när de gamla damernas skyddade värld möter det moderna samhället, som när de åker in till storstaden för att handla på Konsum. Ett företag som för dem är lika förvirrande som det är tidskrävande att planera.

Jag lovar att Potensgivarna kommer att bjuda på en riktigt trevlig lässtund.


Mellanlandning...

Så var man hemma från ännu en resa. Visserligen blir stoppet kort för idag bär det iväg till de gamla hemtrakterna och jobb.
Resan till Piteå var verkligen härligt och det var med ett litet stygn i hjärtat som "sörlänningarna" åkte hem.
Dagarna var fulla av händelser, men trots detta fanns det ändå tid för att läsa lite då och då.
Därför är nu även Vackra flickors lott, av Alexander McCall Smith, utläst och tillbakastoppad i bokhyllan.

I Vackra flickors lott, som är den tredje boken i serien om damernas dektektivbyrå, åtar sig Mma Ramotswe ett fall med en misstänkt giftmörderska och lämnar därför ansvaret för byrån åt sin sekreterare samt tillika assisterande dektektiv, Mma Makutsi.
Mma Makutsi får det sannerligen inte lätt när hon ska sköta både dektektivbyrån och dessutom får ansvaret för J L B Maketonis bilverkstad, då denne har drabbats  av en depression.
Som om inte detta skulle vara nog så får hon även ett eget fall på händerna. Hon ska nämligen undersöka kandidaterna till den lokala skönhetstävlingen och utröna vem som passar bäst för rollen som skönhetsdrottning och representant för Botswana.

Än en gång är berättelsen fullspäckad med små bihistorier som väver sig in i de större sammanhangen och det är nog delvis det som ger böckerna sin charm. Man kan inte annat än älska de här böckerna med sin smittsamma glädje och tillgivenhet. Livet för oss västerlänningar ter sig plötsligt så onödigt komplicerat och missinriktat när man jämför det med Mma Ramotswes. Det är alltid skönt med böcker, som förutom att ha en bra handling, även försöker förmedla något större budskap mellan raderna.

Läste någonstans att McCall Smith planerar att skriva elva böcker om damernas dekektivbyrå. Tio har hitintills kommit ut på svenska, vilket betyder att äventyren snart är slut. Därför ska jag försöka suga på karamellen så länge som det går och inte läsa nästa bok på ett tag. Vill ju verkligen få det att räcka så länge som möjligt.


Vackra flickors lott

Förutom att läsa och åka på utflykter så hanns det även med en second-hand-runda, till min stora förtjusning.
Man fick dock hålla sig i skägget när man kom in på bokavdelningen eftersom vi reste med endast handbagage, så tyvärr fanns det inte plats för några nya böcker i väskan. Men, men...det var en karaktärsdanande erfarenhet =). Det blev dock en lite birelaterad present till pappa, som är hobbybiodlare och två små, gamla fotoramar.

En rolig affär som vi var inne i en dag och som jag aldrig hade sett förut var "Dollar store". Detta var något helt nytt för mig och det kändes lite som en bladning av Hem & Hobby och Ullared. Några inköp blev det, bla. en söt liten fickspegel som ser ut som en chokladkaka...superkul!RSS 2.0