Oktober bookhaul!

Diverse höstreor har ställt till det lite för mig den här månaden, men vad gör det? Jag lyckades ändå läsa någon enstaka bok mer än vad jag köpte på mig den här månaden och då är ju allt lugnt...
 
 
Så många fina böcker! Jag vet nästan inte vart jag ska börja någonstans... Några har visserligen redan blivit lästa.
  • Wytches, Angelfall och Fem små grisar läste jag i oktober och kan varmt rekommendera.
  • Den sista stjärnan av Nora Roberts är sista delen i trilogin Stars of Mithra som jag hoppas kunna plöja inom kort. 
  • Monster i garderoben av Johan Hilton läser jag i skrivandets stund. En lovande kandidat till augustpriset i år.
  • Saga vol 4 - Är jättepepp på den!!
  • En mörderska bland oss har jag sett fram emot länge. I november ska vi läsa den till bokcirkeln så nu blir det äntligen av!
Önskar nästan att jag kunde slalomläsa alla på en gång, men det skulle så klart bli alldeles för rörigt. Istället har jag massa trevlig läsning att se fram emot, även om det dröjer dagar eller månader innan det bli dags. Och tills dess kan man aldrig ha för mycket att läsa, eller hur?
 
 

Änglafall!

Lyckan är stor när en bok som spridits som en löpeld över booktube och hyllats till skyarna äntligen översätts till svenska. Men då kommer också tvivlen. Kommer boken att leva upp till förväntningarna? Eller har den pga av all uppmärksamhet fått ett rykte som den omöjligen kan leva upp till? Lite så såg mina känslor ut inför boken Änglafall av Susan Ee. Men så började jag läsa och bokens snabba tempo gav mig inte någon chans att spekulera vidare.
 
Sex veckor har gått sedan undergångens änglar nedsteg för att utplåna den moderna världen som vi känner den.
Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.
Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster, och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen.
 
 
 
Wow, wow, wow. Det här var sannerligen actionfylld läsning. Boken hade ett högt tempo och den ena spännande händelsen avlöste den andra. Änglafall är stundtals riktigt brutal och författaren har minsann inte sparat in på de vidriga detaljerna. Det förvånar mig inte att ett filmbolag redan snappat upp den här pärlan.
 
Till skillnad från många andra böcker på samma tema, 17-årig tjej möter övernaturlig varelse som egentligen borde vara hennes fiende, dryper inte handlingen av trånande blickar och djupa suckar. Nej, själva attraktionen (för självklart finns det en) mellan Penryn och Raffe sköts ovanligt snyggt och tar inte fokus från all action och spänning. Till och med jag, som annars tycker att ju mer romantik desto bättre, föredrog faktiskt det här upplägget. Det kändes äkta och mer realistiskt. Änglarna har ju faktiskt tagit över jorden och försöker utrota mänskligheten....
 
Stort tack till Modernista för boken och tack för det fina jobbet ni gör med alla härliga översättningar. I ett land där ungdomar läser allt mindre behövs förlag som ger ut böcker som kan locka vilken uttråkad tonåring som helst till läsning. 
 
 

Nytt från Susan Abulhawa

Hösten 2012 läste jag Susan Abulhawas Morgon i Jenin - och jag älskade den. Nu kommer hon med en ny roman, Det blå mellan himmel och hav. Den kommer garanterat att hamna på min att-läsa-lista. 
 
Norsteds har publicerat en intressant intervju med författaren på sin blogg. Kika in här för att läsa den i sin helhet.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0