Lägesrapport: Idolen

Började på Meg Cabots "Idolen" idag och sidorna bara flyger förbi. Charmig och okomplicerad läsning med andra ord. Nu till några frågor om boken.

1. Antal sidor lästa hittills: 109/233
2. Första meningen: "Jag blev vittne till kidnappningen av Betty Ann Mulvaney."
3. Senast lästa mening: "Kör, kör, kör!"
4. Curry-Åsa: Innan varje nytt kapitel finns en insändare till en komisk relationsspalt.

/ BeaMånadens författare: summering!

Augusti lider mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta erfarenheterna från denna månads författare, Martina Haag. Jag (Bea) hade tidigare läst hennes romaner och Sara hade läst hennes krönikor samt den senaste romanen Glada hälsningar från Missångersträsk. Därför bytte vi helt enkelt böcker med varann. Jag fick samtliga krönikesamlingar och Sara läste Underbar och älskad av alla... och I en annan del av Bromma. Det har varit roligt att försöka läsa alla böcker av en viss författare. Det är ju visserligen skönt att Haags produktion inte är så diger med tanke på att vi bara haft en månad på oss, men nu i efterhand hade hon gärna fått gett ut mer. Det kommer kännas lite tomt att inte läsa hennes krönikor. Hoppas hon kommer med en ny samling snart.
 
Här är alla de böcker vi läst denna månaden och tidigare. För recension, klicka på bilden. Vissa böcker har fler än en recension.
 
Sammanfattningsvis är vi nöjda med månaden med Martina Haag. Lite synd dock att vi inte hann med att läsa hennes senaste bok Heja, heja! För även den verkar super!
 Under september kommer vi att köra en omröstning här på bloggen om vilken författare som blir nästa månads författare, detta blir i oktober. Så håll utkik efter den omröstningen så ni kan göra er röst hörd när vi väljer författare.
 
/Sara & Bea

Fånge i Hundpalatset!

Så här på augusti månads sista dag har jag läst ut Martina Haags Fånge i hundpalatset (eller rättare sagt igår kväll) och den är lika underhållande som sina föregångare. Trots att igenkänningsfaktorn kanske inte är superhög (har inte fyra barn, två hundar eller hus) så rycks man med från sida ett. Kommer definitivt att fortsätta att följa Haags publicering framöver. Sverige behöver fler kvinnliga (och manliga) författare av hennes slag.
För att läsa vad Sara tyckte om boken, klicka in här.

/ Bea


Fånge i hundpalatset
 

RSS 2.0