Månadsrapport: November!

Så jättemånga böcker blev det inte under november, men de allra flesta var riktigt, riktigt bra. Livet har kommit lite emellan både när det gäller läsandet och skrivandet. Men det är okej, så blir det ibland. Nu laddar jag inför ett mysigt december med många härliga läsupplevelser.
 
 
Månadens böcker:
Pastor Viveka och tanterna - Annette Haaland
Fångad - Meredith Wild (Hackerserien #2)
Mirele Dangin - Caroline Hurtig (De sista gudarna #1)
You belong to me - Johanna Lindsey
När drömmen slår in - Sofia Fritzson (Systrarna & Kärleken #1)
 
 
Ljudböcker: 0 
E-böcker: 0
Noveller eller kortromaner: 0 
Grafiska romaner: 0
Svenska/Engelska: 4/1
Antal hyllvärmare:  0
 
Till kaosutmaningen: 0(27/20)
Till Nora Roberts-utmaningen: 0 (13)
Avslutade serier: 0 (8/10)
Till Spänningsutmaningen: Jag hann tyvärr inte läsa färdigt min bok till spänningsutmaningen utan får återkomma nästa månad.
 
Månadens favorit: Mirele Dangin var en underbar start på en ny fantasyserie, Fångad högg tag i mig och släppte inte greppet förrän boken var avslutad, och knappt ens då... När drömmen slår in var underbart somrig och så mysig att jag läste den i ett svep. Jag kan inte välja...
 
 
 
 

10 julklappstips för den som gillar romantik!

Tisdag och dags för ännu en lista från The Broke and the Bookish. Den här gången är det julklappstips som gäller.
 
Holiday Gift Guide freebie (ten books to buy the YA lover in your life, 10 books to buy for your dad, etc.)
 
toptentuesday
 
Jag tar den här veckans lista som ännu en chans att sprida lite kärlek iform av romancetips på bloggen :) Vare sig man är ett romancefreak sedan innan, eller om man är ny för genren finns det förhoppningsvis något att hitta i den här listan. Därför har jag också valt att tipsa om så många olika sorters romance som möjligt.
 
  1. On Dublin Street - Samantha Young. För den som gillar skottar, men gärna vill se dem i en nutida miljö.
  2. Disarm - June Gray. Ångestladdad romance med män i uniform och ptsd.
  3. Playing to win - Jaci Burton. Strulig amerikansk fotbollsspelare möter tuff PR-kvinna som ska hjälpa honom att "get his shit together".
  4. The Professional - Kresley Cole. Ung student får veta att hon är den hemliga dottern till en maffiaboss och förälskar sig i en rysk torped i den här heta inledningen på serien The Gamemakers.
  5. Better when his bad - Jay Crownover. För den som gillar att läsa om män av typen: Sexy, dark, dangerous and with a touch of criminal.
  6. Rush - Maya Banks. Förbjudna känslor när allt man vill ha är bäste vännens lillasyster...
  7. Collide - Riley Hart. En brandman, en snickare och en vänskap som förvandlas till en het romans.
  8. Angel´s Blood - Nalini Singh. Änglar, passion och mördarjakt!
  9. Firelight - Kristen Callihan. 1800-talets London, en kvinna med en brännande hemlighet och en maskerad man.
  10. Deny me if you can - Nellie C. Lind. En passionerad katt-och råttalek mellan vampyr och människa.
 
 
 
Sexy, dark, and dangerous, Bax isn’t just from the wrong side of the tracks, he is the wrong side of the tracks.

Let it snow

Förra veckan beställde jag ett paket med lite böcker åt mina familjemedlemmar i julklapp. Bland dem fanns Let it snow: en ungdomsbok med tre fristående, men sammanlänkade historier, skrivna av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle (!). Jag var dock osäker på om boken skulle passa den yngre av mina två tonårspojkar som jag hade tänkt ge den till, så jag läste den i lönndom (med omslagspapper och jätteförsiktigt).

Det var tre charmiga historier som alla på något sätt utspelar sig i Gracetown. Det är julafton och dagarna däromkring, och den värsta snöstormen i mannaminne drabbar orten. Tåg på genomfart fastnar, folk kommer inte till eller från staden, och så vidare.

Det blir inte så djupa skildringar av personer och händelser på grund av det korta formatet, men det häftiga är att de karaktärer som bara är i periferin i den ena berättelsen blir huvudpersoner i en annan, och vice versa. Det är mysig läsning som passar tonåringar, tjejer som killar, men de allvarliga ämnena som författarna ändå är kända för lyser med sin frånvaro. Här är det julmys med mindre förvecklingar som gäller, kärlek, vänskap och tonårskaos i allmänhet.

Den mysiga julkänslan förmedlas dock klockrent, så nu vill jag ha varm choklad, massor med snö och gå all in för att pynta, the american way!

 

 

 
 
 
 

 

 

 


RSS 2.0