Månadsrapport: September!

Det har varit en lite hektisk månad och framför allt så har jag spenderat alldeles för mycket potentiell lästid åt att längta efter bokmässan :)
 
Det blev några böcker lästa i alla fall, i ganska varierande genres.
 
På bilden:
Drystoll av Sarah Ödman 
Färjan av Mats Strandberg
Daisy i kedjor av Sharon Bolton
En enda risk av Simona Ahrnstedt
The monster under the bed av Nellie C. Lind (Enchanted ever after #2)
Within a heartbeat av Nellie C. Lind (Enchanted ever after #3)
 
Ljudböcker: 0 
E-böcker: 0
Noveller eller kortromaner: 2 
Grafiska romaner: 0
Svenska/Engelska: 4/2
Antal hyllvärmare:  0
 
Till kaosutmaningen: 0(27/20)
Till Nora Roberts-utmaningen: 0 (13)
Avslutade serier: 1 (6/10)
Till Spänningsutmaningen: Färjan
 
Månadens favorit: EN ENDA RISK!!
 
 
 

Daisy i kedjor

Sharon Bolton är en av mina favoriter när det kommer till läskiga deckare. Hennes serie om polisen Lacey Flint är full av makabra mord, överraskande vändningar och ofta med en oväntad tvist på slutet. Förväntningarna var således ganska höga när jag börja läsa den fristående thrillern Daisy i kedjor, utgiven av Modernista.
 
Berömda mördare har fanklubbar.

Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor - och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man.

Vem skulle gå med i en sådan fanklubb?

Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta.

Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda ...
 
 
 
Sharon Bolton skriver på ett sådant sätt att man omedelbart dras med i handlingen. Ledtrådar och antydningar som gör att man bara måste läsa ett kapitel till, och ett till, finns utspridda genom hela boken. Att Bolton är en mycket skicklig berättare råder det inga tvivel om. Historien är mästerligt uppbyggd och i vanlig ordning är slutet minst sagt oväntat.
 
Däremot tyckte jag att en del frågor uppstod vid själva upplösningen.Och den blev inte riktigt den där aha-upplevelsen jag brukar få när alla bitar faller på plats. Istället fick jag lite svårt att få ihop trådarna. Slutet var överraskande, men frågan var om det inte var en lite väl stor överraskning? Daisy i kedjor är helt klart en bok som jag känner ett behov av att diskutera med någon.
 
Slutet till trots får Daisy i kedjor ett högt betyg från mig och jag ser fram emot att få sätta tänderna i ännu en Bolton snart.
 
 
 

Bokmässan 2016 i bilder!

Jag är medveten om att jag har bombat er med bilder på instagram över helgen och är ni trötta på bilder från bokmässan kan ni bortse från det här inlägget... För er andra: Här kommer några av bilderna från mässan.
 
 
Jag inledde mässan med att shoppa romantik från Sense of Romances monter. Det blev ett signerat ex av Enchanted ever after, en bok som förlaget tryckt upp speciellt för mässan och som innehöll tre romantiska berättelser som tidigare bara funnits som e-böcker. Jag köpte också ett exemplar av Martine Carlssons Rising from dust och fick även den signerad lite senare under dagen.
 
 
Innan jag skulle till mitt förlags monter för att sälja och signera passade jag på att vila fötterna lite grann och samtidigt höra Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld samtala om sina senaste böcker.
 
 
Sedan spenderade jag ett par timmar i Upper Rooms monter tillsammans med Sarah Ödman, författare till serien om Drystoll. En fantasy-trilogi med steampunkinslag.
 
 
Och medan jag stod där var min man snäll och köpte ett signerat ex av Christoffer Holsts senaste bok - Mindfulness för losers! Ser jättemycket fram emot att läsa den. Jag älskade ju Christoffers förra bok, Mitt hjärta går på.
 
 
En annan bok som jag ser fram emot är självklart Sofia Fritzsons När drömmen slår in. Boken släpps först i oktober så jag trodde inte att jag skulle kunna lägga vantarna på den riktigt än. Men när jag kom till HarperCollins monter så var den där! Och Sofia också! Det blev ett signerat ex till och ett välkommet tillskott på romancehyllan.
 
 
Sedan blev det ytterligare några timmar i förlagets monter. Tack till alla er som kom och pratade och till er som köpte ett signerat ex av Ensamvarg. Ni gjorde mig jätteglad!
 
 
Efter en hotellnatt bblev det ännu en dag på mässan för min del. Den spenderades i montern och med lite mera shopping. Så här ser årets bokskörd ut från mässan! Mycket romantik, en del fantasy, lite deckare och så lite inspiration till mitt eget skrivande. Hur ska jag klara att vänta ett helt år innan det är dags igen?
 
 
 
 
 

RSS 2.0