Lästa böcker: Oktober!

Sammanfattning av oktober: 15 böcker, 5410 sidor, 4 på engelska. Inga hyllvärmare denna gången dock och inte heller någon bok till avsluta-serier-utmaningen. Men än finns det tid!
 
Månadens böcker:
Blood magic- Jennifer Lyon
Brobyggarna - Jan Guillou
Monstrets dotter - Kristin Cashore
Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
Chanslös - Gail Carriger
Blodets synder - Eve Silver
Själens synder - Eve Silver
Archangel´s Blade - Nalini Singh
Flickan vid glastornet - Erika Vallin
Kärlekens dans - Nora Roberts
Andarnas hus - Isabel Allende
Knocked out by my nunga-nungas - Louise Rennison
Pleasure unbound - Larissa Iona
Längtans ö - Victoria Hislop
Seize the night - Sherrilyn Kenyon
 
Månadens roligaste: Här har jag lite svårt att bestämma mig mellan Chanslös och Knocked out by my nunga-nungas.
 
Månadens mest spännande: Archangel's Blade var riktigt spännande och helt underbar, precis som allt jag tidigare läst av Nalini Singh.
 
Månadens mysigaste: Nora Roberts är alltid mysigt så jag säger Kärlekens dans!
 
Månadens största överraskning: Eftersom jag läst en del ljumma recensioner av Monstrets dotter blev jag överraskad när den ändå var så pass bra som den var!
 
Månadens BÄSTA: Månaden hade tre fullpoängare enligt mig. Archangel's Blade, Längtans ö och Seize the night. Superbra böcker alla tre!
 
/Sara

Veckans ris och ros (v. 44)

 
 
Dags för veckans ris och ros. Som vanligt är det bara att haka på och sedan lämna ett kommentar med länken till ditt eget inlägg. Veckans fråga är som följer:
 
Ge ett exempel på en självbiografisk bok som verkligen fångade dig och en som du finner överskattad. 
 
 
Bea:
En självbiografi som jag verkligen tycker om, trots rykten om att mycket är bluff eller gravt överdrivet, är Frank McCourts Ängeln på sjunde trappsteget. Den självbiografi som jag läst och tyckt varit absolut sämst är dessvärre McCourts fortsättning, Lyckans land. Så kan det gå, både ris och ros till samma författare och samma serie/svit. 
 
 
Sara:
En självbiografi som jag gillade trots att jag trodde att jag inte skulle göra det var Alex Schulmans Att vara med henne... Där berättar han om en händelsrikt år i hans liv. Året börjar med ett uppbrott och slutar med dottern Charlies födelse. Det var roligt att läsa något positivt och mysigt då självbiografer annars mest handlar om stora sorger, misshandel och övergrepp. En biografi som jag inte alls gillade var Barbara Biggs Överlevare mot alla odds. Jag tyckte den var dåligt skriven och den fångade mig inte alls.

Utmaning: I bokhyllan!

Finns det något bättre än att starta morgonen med en liten utmaning? Den här har Bokugglan klurat ihop.
 
Så här gör du:
Gå till din bokhylla. Till den översta hyllan, längst till höger. Räkna till din 34:e bok. Om hyllan tar slut så fortsätt till hyllan under och om du inte har 34 böcker, så börja om från ett. Ta ut boken. Fyll i formuläret här under.
 
Titel: I lejonets gap
Författare: Anne Holt & Berit Reiss-Andersen
 
Bläddra till sidan 68 och skriv första meningen på rad 13: - Ett frestande avtal, Konrad.
Sista ordet på sidan 97: aluminium
En sak som finns på framsidan: En port
Tredje meningen i hela boken: Trots att det närmade sig slutet av en lång arbetsdag låg håret perfekt på plats i en elegant om än något omodern frisyr.
Det första ordet du såg på sidan 33: examinerade
Vad tycker du om den här boken: Det var över tio år sedan jag läste boken. Jag köpte den av någon som sålde jultidningar och minns att jag blev ganska besviken. Den var inte alls lika spännande som Saliga äro de som törsta, som jag tidigare läst av Anne Holt.
 
/Sara

RSS 2.0