Nanowrimo: Sista dagen!

Idag är sista dagen för Nanowrimo och jag kan väl sammanfatta dagens känsla som: Så nära, men ändå så långt borta....
 
Jag har inte alls haft ork att skriva det senaste. Jag och sonen har varit dunderförkylda, dottern har haft ont i öronen och maken har varit magsjuk. Men även om jag inte når upp till 50 000 ord idag, vilket jag med all säkerhet inte kommer göra, börjar jag ändå se ett slut på min berättelse inom en snar framtid. Jag har egentligen inte alls mycket kvar att skriva. Några få scener bara.
 
Så när energin kommer tillbaka ska jag skriva klart det sista.Det är konstigt men när jag ser att slutet är så nära, när jag vet precis vad det är jag ska skriva för att få allt klart. Då tappar jag koncentrationen och orkar inte mer. Det var likadant med mitt första manus. De första 80% av boken tog nästan lika lång tid att skriva som de sista 20%. Det är roligast att skriva när man inte riktigt har alla detaljer klara, när karaktärer fortfarande kan överraska och handlingen kan ta en oväntad vändning. Men när allt är klappat och klart, slutet finns inom räckhåll och ska egentlgen bara ska skrivas ut. Ja, då är det plötsligt inte lika roligt längre.
 
Mitt nanowrimo projekt kommer nog landa på runt 75 000 ord skulle jag tro. Jag hade ju skrivit en del på manuset innan nano drog igång. Jga hoppas i alla fall att jag ska få lite skrivet idag, efter adventsstädningen och berget med tvätt som finns i tvättstugan. Det vore kul att höra vad Lisa tycker om slutet på min berättelse.
 
Lycka till till alla er som fortfarande kämpar och grattis till er som redan gått i mål!
 
 
 

Äntligen!

Igår såg jag äntligen Catching Fire!
 
 
Jag tyckte filmen var riktigt bra och det var inte direkt något som jag störde mig på. Men det beror nog främst på att det var runt två år sedan som jag läste boken. Jag passade inte på att läsa om Hungerspelen-böckerna inför filmerna för jag var rädd att det bara skulle göra att jag hittade saker som jag störde mig på. För så var ju tex fallet med filmerna Beautiful Creatures och City of Bones.
 
Men med Catching Fire var jag riktigt nöjd faktiskt och jag ser verkligen fram emot filmatiseringen av nästa bok. Även om de kommer att dra ut på det i två filmer. Så slutet kommer väl inte förrän hösten 2015 skulle jag tro. Men den som väntar på något gott...
 
Vad tyckte ni andra om filmen? Var ni nöjda?
 
 
 
 
 

Bokcirkelträff: Jellicoe Road!

Som jag utlovade tidigare idag tänkte jag nu skriva några ord om gårdagens bokcirkel och vad mina vänner tyckte om Jellicoe Road. Tyvärr glömde jag (som vanligt) att ta kort, vilket var synd eftersom värdinnan hade adventspyntat lägenheten. Vi åt god kycklingwok och avslutade kvällen med lite glöggmys. 
 
Så till boken. Vi var en något decimerad skara som slöt upp, men den allmänrådande åsikten var den att  det var en mycket bra bok. De flesta (kanske rentav alla) hade haft svårt att komma in i boken, men hade sedan börjat ta den till sig efter ungefär halva. Lite som jag då. Då handlingen är ett komplicerat nät av karaktärer och händelser passade boken ypperligt som bokcirkelbok, då det fanns en hel del att diskutera. Snittbetyget har vi inte räknat ut än, men vi som hade läst den gav den i snitt 8 av 10, vilket är ett mycket bra betyg.
 
Till nästa träff i början av januari så ska vi läsa Charles Dickens En julsaga. Så jag får bege mig till biblioteket någon dag och leta upp den.
 
Ha en fortsatt skön fredagskväll!
 
 
 

RSS 2.0