Dagens omslag!

Så var det dags att lyfta fram ännu ett vackert bokomslag. Det finns ju trots allt ett överflöd av fina, tänkvärda och för ögat tilltalande sådana och visst ska man inte "judge a book by its cover", men det är ju faktiskt det första intrycket av innehållet man får och visst är det viktigt med ett bra första intryck!

Idag föll valet på William Goldings klassiker Flugornas herre, som här har fått sig en lite funkisinspirerad och minimalistisk utgåva. Snyggt tycker jag dock att det blev. Kanske inte så värst inbjudande, men grönt är ju skönt och vilsamt för ögat. =)

Flugornas herre Brott och straff

Den här utgåvan utav Dostojevskijs Brott och straff tyckte jag också var fräsig och fin.

/ Bea


Idétorka!

Jag brukar vara en person med rätt så mycket idéer, men de senaste dagarna har jag inte kunnat komma på något trevligt, roligt eller intressant att skriva. Därav inläggstorkan. Det händer ju å andra sidan inte så värst mycket när man bara ligger hemma och är sjuk, så det kanske inte är så konstigt.

Idag har jag i alla fall åkt in till stan en sväng och kollat lite på bokrean. Köpte dock inte en enda bok. Det måste vara något allvarligt fel på mig. Nåväl, ska titta in en sväng i bokhandeln hemma någon dag i veckan, måste ju köpa någon bok när det är bokrea. Skam vore väl annars!

Det enda som skulle kunna klassas som någorlunda intressant, vilket verkligen är att ta i, är att jag igår åt mitt livs första vaktelägg från min systers hönsgård. Det var litet, brunt och gullig och uppätet i ett nafs. Var det gott? Jo, det var det men eftersom det var så otroligt litet kan man ju inte direkt prata om någon större smaksensation.
Ser fram emot när jag ska få provsmaka helgrillad vaktel, det låter så gott!


/ Bea


Ja, så här ser vaktelägg ut. De är inte stora precis


Lite inspiration

Här kommer lite inspiration i form av några snygga och kanske lite annorlunda bokhyllor.

tree bookshelf3 The Wisdom Tree Bookshelf by Jordi Milà
Den här bokhyllan heter The Wisdom Tree och kommer härifrån.

Den här kombinerade fåtölj- och förvaringsmöbeln kommer från Fishbol.Med den här hyllan kanske det blir lite svårt att få böckerna att stå bra, men men funktion är inte allt. Ibland får design gå före...

Själv föredrar jag något åt det mer klassiska hållet, gärna mörka bokskåp med fina vitrindörrar.

/ Bea


RSS 2.0