Månadsrapport: Juni

Juni har varit en underbar läsmånad! Jag har visserligen inte fått så mycket gjort i övrigt, men många bra böcker har det blivit :)
 
 
Ej med på bild: E-lånet Lyckostarnas klubb av Elisabeth Andersson och ljudboken Giving in av Maya Banks.
 
Månadens böcker:
Bambi - Kallentoft & Lutteman (Herkulesserien #3)
Heroine - Kallentoft & Lutteman (Herkulesserien #4)
Dödligt villospår - Nora Roberts
Spel - Anna Roos
Giving in - Maya Banks (Surrender trilogy #2)
Untamed - June Gray
Ljus i mörker - Nora Roberts (Night Tales #3)
Bound by flames - Jeaniene Frost (Night Prince #3)
Lyckostarnas klubb - Elisabeth Andersson
A night like this - Julia Quinn (Smythe-Smith Quartet #2) 
Claimed - Laurann Dohner & Kele Moon (Nightwind Pack #1)
Helgeandsmordet - Jan Mårtenson (Homan #1)
Den tredje rösten - Cilla och Rolf Börjlind (Stilton & Rönning #2)
Cursed by Fire - Jacquelyn Frank (The Immortal Brothers #1)
 
 
 
Till Boktolvan: 2 (5/12)
Till Nora Roberts-utmaningen: 2 (6/10)
Avslutade serier: 0 (4/10)
Goodreads reading challenge: 14 (46/75)
 
Månadens bästa: Bound by Flames var super! Jeaniene Frost levererar som alltid. Jag måste också nämna Heroine. Herkulesserien blir bara bättre och bättre!
 
 
 
 

Halvårsuppdatering 2017

Under gårdagens Top Ten Tuesday var det många som listade sina favoriter från första halvan av 2017. En sådan lista blev jag också sugen på att göra. Samtidigt tänkte jag passa på att titta hur det har gått med mina läsmål och läsutmaningar som jag satt upp för året. Vi börjar med det senare.
 
Mål för 2017
  • Avsluta minst 10 serier: Den här utmaningen har gått lite trögt. Hittills har jag avslutat 4 serier och ligger lite efter, men jag får försöka kämpa ännu hårdare i höst.
  • Läsa 10 böcker till Nora Roberts-utmaningen: I skrivandets stund har jag läst 6/10 böcker. Klart godkänt!
  • Läsa 5 böcker till Agatha Christie-utmaningen: 2/5 lästa och inne på nummer tre. Godkänt!
  • Läsa fler böcker än vad jag köper: Hittills har jag läst mer böcker varje månad än vad jag har köpt på mig. Det är riktigt bra för att vara jag. Men sommarmånaderna och bokmässan i september brukar förstöra genomsnittet för året ändå. Jag hoppas att jag kan vara tillräckligt många böcker minus innan dess för att väga upp.
  • Boktolvan: 4/12 författare lästa än så länge. Här blir det till att lägga på ett kol.
  • Goodreadsmål: Jag satte inte 100 hundra böcker i år som jag brukar, utan 75. För jag kände redan i vintras att jag nog inte skulle hinna läsa så mycket i år. 45 har det blivit hittills och det är faktiskt mer än vad jag bågat hoppas på. Nu är det bara att hoppas att läslusten håller i sig. Jag har så otroligt mycket spännande böcker på läslistan.
 
Vilka är då årets tio favoriter för första halvan av 2017...
(utan inbördes ordning)
 
1.  Forevermore av Kristen Callihan
2. Blood Kiss av J.R. Ward
3. Och så var de bara en av Agatha Christie
4. A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas
5. Kings Rising av C.S. Pacat
6. Hemligheter Små av Christina Schiller
7. Bound by Flames av Jeaniene Frost
8. Heroine av Kallentoft & Lutteman
9. Up from the grave av Jeaniene Frost
10. Bambi av Kallentoft & Lutteman
 
 
 
 
 

Dödligt villospår

Min Nora Roberts-utmaning har fått mig att ta mig an en riktig hyllvärmare den här månaden. Dödligt villospår har stått oläst i min hylla i flera år. Mest därför att jag fått för mig att jag inte är riktigt lika förtjust i hennes romantiska spänningsromaner som jag är i hennes mer klassiska romance. Men den här gången blev jag faktiskt positivt överraskad. Kanske var det för att temat återvändande ungdomskärlek finns med i boken och det funkar varje gång för mig.
 
De två vännerna Cooper Sullivan och Lil Chance påminns ständigt om den kusliga upptäckten de gjorde som tonåringar. Djupt in i Black Hills bergsområde i South Dakota hittade de ett skändat lik. Fallet förblir olöst. Men Cooper och Lil kan inte släppa tanken på hur kvinnan dog. De flesta tror att hon blev dödad av en puma. Men kan det vara så att hon blev brutalt mördad? Tolv år senare återkommer Cooper till sina barndomstrakter. Nu med polisutbildning och jobb som privatdeckare bakom sig. Mycket snart får han reda på att Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse. Han beslutar sig för att stanna och hjälpa henne. Tillsammans börjar de förstå att hoten är mycket allvarligt menade. Kan det vara så att det går en mördare lös? En mördare med stört sinne och onaturlig instinkt som har siktet inställt på Lil?
 
 
 
I början tyckte jag att det tog lite tid innan historien kom igång. Vi får under ganska lång tid följa Lil och Cooper som barn, första gången de träffas, och senare när de som ungdomar blir förälskade i varandra. Den uppskattade jag förövrigt riktigt mycket. Sedan görs ett ganska stort tidshopp och handlingen i nutid kommer igång. 
 
Jag gillar alla de stora kattdjuren i den här boken. Inte bara vilda pumor, utan alla djuren i Lils vildmarksjour. Det var roligt att läsa om och gjorde att historien stack ut. Något som kan vara lite svårt med Roberts böcker då hon har skrivit så otroligt många. Miljöerna i området Black Hills är också underbara och beskrivs väldigt härligt när det till stor del upplevs från hästryggen. 
 
Roberts skriver som alltid lättläst och med driv. Kärlekshistorien varvas fint med spänningen och det här är en av de bästa spänningsromaner jag läst från Nora Roberts. Nu har det inte blivit supermånga, på grund av det jag skrev tidigare. Men efter att ha läst den här boken ska jag minsann läsa betydligt fler.
 
 
 
 
 

RSS 2.0