En shopaholic slår till igen!

Med ett leende på läpparna sitter jag nu här efter att precis ha läst ut En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella.
Kinsellas böcker är alltid en angenäm läsupplevelse och jag ser fram emot att läsa fler av hennes böcker framöver.

Denna gången kretsar handlingen kring Beckys och Lukes stundande bröllop. Det finns dock ett problem. Både Lukes mor, New York-socitetsdamen Elinor och Beckys mamma hemma i England planerar bröllopet...var sitt ovetandes om varandra, vilket naturligtvis leder till problem för den rådvilla Rebecca. Av Elinor blir hon lovad sitt livs största upplevelse i form av ett sagobröllop på the Plaza, men därhemma renoverar hennes föräldrar om sitt hus och lägger ned hela sin själ i vad de tror är sin enda dotterns enda bröllop. Så som ni säkert förstår uppstår det diverse tokigheter som Becky måste ta sig ur på sitt eget ambivalenta sätt.

Visst sitter man och blir lite lätt nervös och visst får man magknip utav huvudpersonens oförmåga att lösa sina problem, men i slutändan brukar det på ett mirakulöst sätt lösa sig för våran antihjältinna ändå. Så slutet gott allting gott och jag kan verkligen rekommendera böckerna om shopaholicen Rebecca till alla som har det allra minsta intresse för kläder och skor, de är som ett smörgåsbord i mode.

En shopaholic säger ja är för övrigt den tredje boken i serien om Rebecca Bloomwood och de två första böckerna, En shopaholics bekännelser och En shopaholic i New York blev olyckligtvis till en film 2009, som inte bara föll platt utan även förstörde två potentiella filmmanus. Filmen har egentligen bara lånat vissa idéer från böckerna och sedan gjort en helt egen variant på temat. Detta tycker jag är synd då filmen blev en riktig flopp med karaktärer som bara är ett skal utav böckernas. Hade filmen gjorts i England och inte i Hollywood hade den med största sannolikhet blivit mycket, mycket bätte och mer trogen böckerna. Men, men c'est la vie.

Mycket nöje!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0