En ovanligt torr sommar

Återigen har det blivit dags för en engelsk deckare. Denna gång är det "En ovanligt torr sommar" av Peter Robinson. Började läsa den igår och har snart kommit halvvägs, vilket med mina mått betyder att boken är bra, riktigt bra!

Under en ovanligt torr sommar torrläggs Thornfieldreservoaren och byn Hobb's End's ruiner blir åter synliga efter fyrtio år under vattnet. Men det är inte bara de spöklika husskeletten som kommer i dager utan även kvarlevorna av en ung kvinna.

Liksom fallet var i Reginald Hill's bok det mörka arvet, berättas även denna historia från flera perspektiv.
Man får följa överkommissarie Banks i hans försök att lösa fallet, men även det vardagliga livet i byn under krigets dagar. Man får även följa ett tredje perspektiv, en gammal kvinna som på något sätt är kopplat till platsen fast på vilket sätt är oklart.

Boken är välskriven och mycket spännande och utan att man märkt det kan flera hundra sidor ha flugit förbi. Och det är kanske det som kännetecknar en riktigt bra bok.
Det bör även nämnas att Peter Robinson vann det prestigefyllda Le Grand Prix de Littérature Policière samt the Anthony Award med "En ovanligt torr sommar".



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0