Lyckan är som glas!

Till skillnad från många av Catherine Cooksons andra romaner får vi i denna följa en ung mans väg genom livet istället för en kvinnas. Charlie MacFell är en snäll, sympatisk och lugn man, ibland lite för snäll för sitt eget bästa. Hans goda hjärta utnyttjas ofta av både kvinnor och män.

Charlie växer upp i en hård lantbruksmiljö där han ständigt blir hunsad av storbonden själv, hans far. En man vars tyranniska handlande ger Charlie påföljder långt fram i livet.

I boken får man följa Charlies liv från bondgården i Northumberland till de leriga skyttegravarna under första världskriget. Men här utkämpas inte bara ett krig mot tyskarna utan också ett krig mot det förflutna och den man han hatat sedan barndomen.

Lyckan är som glas är en trevlig och mysig kvällsläsning som tar dig tillbaka till det tidiga 1900-talets England. En bok fylld av kärlek, krig, vänskap och svek. Kort sagt; en god bok!

Efter lite googlande i jakt på en lämplig bild upptäcker jag att boken filmatiserats i mitten på 90-talet under namnet Lyckan är av glas. Filmen med Lloyd Owen och Catheine Zeta Jones i huvudrollerna finns att köpa på bla. discshop.se


Lyckan är av glas

/Syster S



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0