Systrar som spekulerar!

Som bekant blir böcker ofta filmatiserade. Ibland är resultatet lyckat (Stolthet & Fördom, den långa versionen från -95 självklart), ibland blir det en ren flopp (En shopoholics bekännelser, Eragon). Om det toppar eller floppar beror, enligt oss, till stor del på manusförfattaren och vad denne väljer att göra med orginalstoryn. I de fall då författaren även är manusförfattare tycks resultatet bli som bäst. Därför gläder det oss att Suzanne Collins själv skriver manus till filmatiseringen av Hungerspelen.

Det händer ju även att man medan man läser en bok känner att "Den här borde verkligen bli film!". Detta faktum har vi (Bea och Syster S) funderat på de senaste dagarna och dessa är de böcker vi önskar se på vita dukten, och då helst med författaren som manusskribent, förstås!


  Hypnositören av Lars Kepler. Om den blir riktigt välgjord som film är frågan om någon av oss skulle våga se den, men den skulle säkert toppa, särskilt med bra skådespelare.

 Vickis vintagebutik eller En liten hattaffär på hörnet av Isabel Wolff respektive Marita Conlon-McKenna. Båda skulle bli mysiga och romantiska feelgoodfilmer. Kate Winslet skulle gärna få spela både Vicki och Ellie. Kiera Knightley är dock bannlyst =).

  En sannolik historia av Karin Alvtegen. Mikael Nyqvist skulle passa bra som Anders och Lena Endre som Helena. Filmsverige...lyssna nu!

 Vampire Academy av Richelle Mead. När twilightstormen väl har bedarrat är det väl ändå dags för nästa vampyrsvit eller varför inte en TV-serie. Rollen som Rose skulle vara som klippt och skuren för Ellen Page, mer känd som Juno. Dimitri ska givetvis porträtteras av allas vår främsta svenska exportprodukt för tillfället, Alexander Skarsgård. Hollywood...lägg det på minnet!!

 Blind lydnad av Will Lavender. Visst låter det lockande med en psykologisk thriller i collegemiljö? Ett gäng hippa ungdomar och en galen professor. Spännande!

/ Bea och Syster S

    
  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0