Blod och fördom!

I januari fick jag en liten present av Bea. Förtrollade Jane hette boken och innehöll fyra av Jane Austens romaner, samtliga omskrivna på det paranormala temat. Så häromdagen när jag kände för något trevlig, lättsamt och inte allt för komplicerat att läsa föll valet på Blod och fördom av Susan Krinard. Alltså Stolthet och fördom men i nutida vampyrtappning.

I boken jobbar den nutida ms Elizabeth Bennet på en bokhandel. Hennes far driver dock ett läkemedelslaboratorie som hotas av konkurs. På företaget jobbar även hennes vackra och snälla syster Jane och revisorsplatsen innehas av tråksystern Mary. Läkemedelspampen Charles Bingley är på god väg att köpa upp det konkurshotade företaget. En affär vars goda utgång betyder allt för familjen Bennet. En fördelaktig affär och  familjen behöver inte förlora allt de äger. Jane och Bingley får självklart upp ögonen för varandra till familjens stora förtjusning. Men ska Bingleys gode vän och rådgivare, den mystiske och dystre mr Darcy sätta käppar i hjulet för affären.

Okej, tänker ni nu. Var är vampyrerna? Vänta det kommer.

Lizzy dras motvilligt till den mörke mr Darcy samtidigt som hon inte riktigt vet vad hon ska tycka om honom. När hon träffar den charmige George Wickham förändras allt. När Lizzy blir överfallen i en mörk gränd kommer han till hennes undsättning men visar samtidigt sitt rätta jag. Han är nämligen en vampyr. Helt ofarlig enligt honom själv, han dricker bara blod från villiga donatorer. Men det finns värre vampyrer ute i världen. En av dem är mr Darcy. En stark och mäktig vampyr förvandlad av vampyrdrottningen själv, lady Catherine de Burgh. Enligt Wickham var det Darcy själv som förvandlade honom mot hans vilja.

Elizabeth vet inte längre vad hon ska tro. Ska hon lita på den charmige Wickham eller den mystiske Darcy. Mest av allt är hon orolig för Jane som är så förälskad i Bingley att hon inte anar vilka faror som finns runt omkring henne.

Boken följer orginalets handling men är förstås kraftigt nedkortad. Många karaktärer finns självklart inte med. Den slemmige mr Collins är en av dem, men jag kan inte säga att jag saknar honom precis. En sak som jag oroade mig lite för var det faktum att boken är utgiven av förlaget Harlequin. För enligt mig så går snusk och Jane Austen inte hand i hand. Men till min stora glädje sträcker sig passionen i denna bok endast till kyssar. Tack och lov!

Blod och fördom var riktigt rolig, mysig och lättsam läsning. Det dröjer nog inte länge innan jag läser fler böcker ur Förtrollade Jane.

/Sara

Förtrollade Jane


Kommentarer
Postat av: Mrs E

Den verkar så kul (och då är jag ändå inte så mycket för vampyrer och liknande). Har spanat in boken hos adlibris...

2012-02-25 @ 16:47:26
URL: http://whatyoureadin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0