Bloodlines!

Det tog ett tag att läsa ut Bloodlines, mest för att det kom så många andra böcker i mellan. Men nu är den utläst och för att vara en spin-off serie så är jag mycket imponerad.

I Bloodlines får vi följa alkemisten Sydney som är i onåd efter sina äventyr med Rose Hathaway, men hon får ändå ett nytt uppdrag. Tillsammans med en annan alkemist ska hon ansvara för moroiprinsessan Jills säkerhet.
Vasilisa Dragomir är numera drottning, men en kunglig titel får man endast om man har släktingar av samma ätt i livet. Jill är den enda levande släktingen till Vasilisa. Skulle något hända Jill måste Lissa avsäga sig kronan. Efter en attack mot hovet där Jill skadas allvarligt bestämmer man sig för att hålla henne gömd tills man klarar av att upphäva den lag som hotar Lissas regerande.

Sydney som efter sina tidigare äventyr stämplats som vampyr-sympatisör, vill nu göra allt för att bli kvitt den stämpeln. Något som inte visar sig vara så lätt nu när hon tvingas bo tillsammans med en vampyr.

Som jag skrev tidigare så överraskade boken mig verkligen. Den var riktigt, riktigt bra för att vara en spin-off. Richelle Mead har lyckats jättebra och jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Adrian, som jag hade riktigt svårt för i Vampire Acedemy böckerna, växer oerhört i den här boken. Han känns riktigt sympatisk och trevlig, även om han fortfarande har uppenbara problem.

SPOILER VARNING!

Sen måste jag ju bara säga att jag älskade slutet! Underbart! Ser fram emot att läsa nästa bok, The Golden Lily, som jag tror släpptes alldeles nyss. Bokens sista mening säger väl allt.

Dimitri Belikov had arrived.

Kan nästa bok bli annat än bra?

/Sara

Bloodlines



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0