Nästan övertalad!

Mary Baloghs remake på Austens Övertalningen är en kärlekssaga om den blyga och lite annorlunda mellansystern Jane och den stilige, men krigsskadade kaptenen Robert.

Redan när Jane ser Robert för första gången tycker hon sig känna honom, precis som om de vore själsfränder. Robert vet att det är just det de är, när han träffar Jane. Robert vet att de två träffats förr, i inte bara ett utan i flera tidigare liv. Men utgången har tidigare alltid varit densamma. De har inte lyckats övervinna alla hinder som varit i vägen för deras kärlek utan de har på ett eller annat sätt skiljts åt. Ska det bli annorlunda under denna livstiden. Janes familjs åsikt är tydlig. En kapten duger inte som make till en barons dotter. Ska Jane lyssna till sin familj eller följa sitt hjärta?

Nästan övertalad är en mysig och romantisk liten berättelse om förbjuden kärlek. Hade jag inte vetat att boken var baserad på Övertalningen av Jane Austen, hade det nog nästan gått mig förbi. För på 130 sidor hinner Mary Balogh inte fånga den känsla som Jane Austen ger mig. Så självklar känns inte heller handlingen att man genast tänker Övertalningen när man läser boken. Men konceptet är detsamma. Ett älskade par som skiljts åt men som får en andra chans! Och det konceptet går inte av för hackor.

/Sara

Förtrollade Jane


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0