Tänk på ett t4l!

David Gurney är en förtidspensionerad kriminalare som under sitt yrkesliv nådde stora framgångar och spärrade in flera kända seriemördare. Nu fördriver han tiden med att skapa konst utav foton på kända brottslingar, något som tycks gå hem hos gallerierna.

En dag blir han kontaktad av en gammal vän från college, som han inte sett på 25 år. Mark Mellery har ett problem som han vill ha hjälp med. För en tid sedan fick han ett mystiskt brev. Brevet är skrivet på vers och avsändaren beskriver sig själv som någon som vet mycket om Mellery, alla hans hemligheter. Brevet avslutas med att avsändaren ber Mellery att tänka på ett tal, vilket som helst upp till tusen. Han ber sedan Mellery att  öppna det lilla kuvert som också finns i brevet. I kuvertet står talet 658, just det tal som Mellery tänkte på.

Hur kunde avsändaren förutse vilket tal Mellery skulle tänka på? Mark Mellery ber Gurney om hjälp att lösa detta mysterium. Fler brev från samma mystiska avsändare dyker upp och Mellery börjar känna sig allvarligt hotad av denne någon som verkar känna till så mycket om hans förflutna. Ett förflutet så präglat av alkoholmissbruk att Mellery själv inte minns särskilt mycket.

När Mellery senare hittas mördad börjar en jakt på en mycket intelligent psykopat. Fler offer som fått samma typ av brev dyker också upp och Gurney inser att de är en seriemördare på spåren.

Jag tyckte att Tänk på ett tal var en mycket spännande thriller och jag kunde inte göra annat än att sträckläsa den. Nya ledtrådar upptäcks hela tiden och det gjorde att jag aldrig uppfattade boken som långtråkig. David Gurney beskrivs mycket bra och blev en exkriminalare som jag mycket snabbt fattade tycke för. Gurney är sympatisk, intelligent och ödmjuk. John Verdon lyckas väldigt bra med att bygga upp en spännande och vacker vintermiljö i vilken denna mordhistoria tills största del utspelar sig i.

Fruktansvärt bra, otroligt klurig och full av nervkittlande spänning! Tack till Forum för en underbar bok!

/Sara




/Sara



Kommentarer
Postat av: Nilmas Bokhylla

Vad roligt att läsa din recension på denna :D

2012-03-30 @ 20:55:32
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
Postat av: Sara

Jag gillade den jättemycket. Nästan en fullpoängare för min del.

2012-03-30 @ 21:18:55
URL: http://beasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0