Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet!

Årets hittills längsta titel! Men den slår inte förra årets: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.

Boken handlar om 17-åriga Hadley som är påväg till London för att delta vid sin pappas bröllop. Pappan, som via jobbet i England träffade en ny kvinna och lämnade Hadleys mamma. Något som Hadley fortfarande inte har förlåtit honom för. Hon har inte ens träffat kvinnan som inom ett dygn ska bli hans nya fru. Hon är inte ens säker på att hon vill...

På grund av diverse omständigheter missar hon sitt plan till London med fyra minuter. Hon lyckas få en plats på nästa plan, som fortfarande kan ta henne till bröllopet i tid även om det är på håret. I väntan på det nya planet träffar hon Oliver, som också ska till London. Istället för välbehövlig sömn på planet sitter de och pratar om allt mellan himmel och jord. Trots att de inte har känt varandra i mer än några timmar så öppnar sig Hadley för Oliver och berättar om alla turer kring hennes föräldrars uppbrott och tiden därefter. Men snart landar de i London och skiljs åt för all framtid, eller?

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet är en varm och mysig berättelse om kärlek och svek. Mycket av bokens fokus ligger på Hadleys forhållande till sin pappa som fått sig en rejäl törn efter pappans svek mot Hadleys mamma. Kan Hadley förlåta sin pappa som lämnade familjen för en annan kvinna? Eller var det kanske bäst som skedde, att hennes föräldrar fick gå vidare i livet på varsitt håll.

Jag tycker att författaren, Jennifer E Smith, har lyckats med att skriva en mycket tänkvärd och vacker berättelse på ett tema som känns aktuellt. Människor skiljer sig som aldrig förr och även om barnet som hamnar i kläm nästan är vuxen är det svårt att förhålla sig till de nya omständigheterna. Vad får man för syn på äktenskapet när man levt i en familj där det gått i kras. Vågar man tro på kärleken över huvud taget?

Men som titeln antyder: Kärlek vid första ögonkastet, kan jag något annat än att älska denna bok! Tack till Wahlströms för boken!

/Sara

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

RSS 2.0