Vårens bok: I det sista regnet!

En färgstark barndomsskildring från Kerala där berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år.

På adlibris kan man roa sig med att läsa andras kommentarer på boken i fråga. Åsikterna går isär, milt sagt.

- A great book which inspire me to follow my heart, to listen to my soul and to live a life with love.

- Har du fötterna hyfsat på jorden och gillar välskriven litteratur, lägger du istället slantarna på en Damernas Värld, som i jämförelse med boken framstår som djup och välformulerad.

- Vackert, ärligt, äkta, mörkt och ljust. Så är livet, och också den här boken.


Så här tyckte vi:

Sara: Jag ville verkligen gilla den här vackra och tänkvärda boken. Men vilket sömnpiller... Det som andra har beskrivit som fängslande, fångade mig inte alls. Jag blev bara trött, trött och uttråkad. Boken har visserligen några stunder av klarhet i form av trevliga berättelser som man nästan rycks med i. Men bara nästan. För den som älskar Indien och det indiska folkets seder och bruk kanske boken tilltalar lite mer. Från mig kan det inte bli annat än en bottenbetyg. Helt klart den tråkigaste boken jag har läst i år.

Bea: Jag är ledsen, men jag måste nog hålla med min syster. Håll i er nu...jag kom inte ens igenom den. Jag gav helt enkelt upp. När jag började läsa hade jag en föreställning om att den skulle vara i samma stil som Alkemisten, en bok jag verkligen tyckte om, men jag insåg ganska så snabbt att jag hade fel. Men det är inget att sörja över. Livet är alldeles för kort för att plåga sig med böcker som man inte känner något för. Kanske tycker ni att jag låter hård, men grund och botten falerar den på att det helt enkelt inte är min typ av bok, och då menar jag inte för att den är djup och filosofisk, jag kan uppskatta sådana böcker, utan snarare att vi helt enkelt inte "klickade".



Nu undrar vi självklart vad ni tyckte? Vad gillade ni bäst med boken? Vad var mindre bra?
Kanske är detta en bok som man antingen gillar eller ogillar...

/Sara & Bea

I det sista regnet



Kommentarer
Postat av: Sparrisen

Jag kom bara till sidan 155 sen gav jag också upp. Tyckte att den saknade intressant handling och jag fick verkligen ingen känsla för karaktärerna... /Sparrisen

2012-05-13 @ 19:34:14
Postat av: Bea

Heja dig!

2012-05-13 @ 19:54:10
URL: http://beasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Annelie

Jag håller på med den, gjort drygt hälften. Otroligt bra sömnpiller, somnar med boken i handen varje kväll. Lite mentalt lugnande också på nåt sätt. Jag kämpar vidare. Synd bara att man upptar sin lästid med denna. Vill dock ej ge upp än...Hör förhoppningsvis av mig snart.

2012-05-15 @ 10:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0