Julia!

Till en början var jag lite skeptisk när jag satte igång att läsa Anne Fortiers debutroman Julia, tillika denna månads bok i bokcirkeln, men efter 485 sidor säger jag bara: Underbart! Hoppas denna blir film!
 
Julie Jacobs är 25 år och arbetar som teaterlärare på diverse kollon och sommarläger. Hon har vuxit upp tillsammans med sin tvillingssyster och tillika nemesis Janice hos sin gammelmoster Rose efter det att deras föräldrar dött i en bilolycka. När gammelmostern sedan dör ärver Julie en nyckel som leder till ett bankfack i den medeltida staden Siena i Italien. Fast besluten att leta reda på sin "skatt" beger sig Julie till Italien där sanningen om hennes förflutna långsamt uppdagas. Det visar sig att Julies mamma var fast övertygad om att hon och hennes döttrar var släkt med Guiletta Tolomai, en ungmö som levde på 1300-talet i Siena och vilken sägs vara den verkliga förebilden till Shakespeares Romeo och Julia. Men om Julie är Guiletta. Vart och vem är då Romeo?
 
Läser man baksidan så verkar boken mer än lovligt klyschig, men insidan överträffar faktiskt utsidan. Det är en spännande och välskriven bok som verkligen fångar läsaren, och hur kan man inte låta sig fångas när det är den klassiska Romeo och Julia-legenden som står på dagordningen. Jag skulle verkligen vilja se en filmatisering av boken. Den passar perfekt som film. Det är spänning, romantik, hemliga legender och gömda skatter. Helt enkelt perfekt! Den här boken blev en fullpoängare för mig!
 
För er som läst boken så finns författarinnans mors bilder från Siena att beskåda här med utdrag ur boken.
 
/ Bea
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Mrs E

Hittade den för en femma second hand - sugen på att läsa. Kul att du gillade den!

Svar: Då har du sannerligen gjort ett fynd. Jag gav den 5/5. Boken "Längtans ö" av Victoria Hislop hittade jag för en krona och det var också en fempoängare. / Bea
Beas Bokhylla

2012-10-14 @ 16:27:18
URL: http://whatyoureadin.blogspot.se
Postat av: Annelie

Då förstår du att min polare har hyfsat bra smak, hon tipsade ju även om Igelkottens elegans.

Svar: Verkligen, bra smak!
Beas Bokhylla

2012-10-16 @ 18:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0