Insurgent!

Denna recension kan innehålla spoilers för er som ännu inte läst Divergent. Till er vill jag bara säga en sak: Läs den!
 
Insurgent
 
Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek. Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga. Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.
 
Wow, wow, wow! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att jag är alldeles galet förälskad i den här serien.Det känns nytt och fräscht och innehåller så mycket spänning och så många blandade känslor. För mig är det här YA när den är som allra bäst. Detta är en solklar fullpoängare för min del!
 
Ett litet tips är att inte dröja för länge mellan varje bok. Jag läste Divergent i november förra året och jag hade lite svårt att hålla isär alla karaktärer i början. Bokens handling tar vid där den slutade i förra boken och man kastas genast in i spänningen. Insurgent blir aldrig långtråkig och sida för sida utvecklas den till något mer, något större. Det är med stor spänning och med skyhöga förväntningar som jag ser fram emot nästa bok Allegiant.
 
Jag ser även fram emot filmen som har premiär nästa år. En av mina skådespelarfavoriter, Kate Winslet, kommer att axla rollen som Jeanine Matthews och jag tror att hon kommer klara det galant. Jag vet att en del av er lite yngre tycker det är tråkigt att Four kommer gestaltas av en karaktär som är 10 år äldre än vad Four är i boken. Själv blev jag riktigt förvånad när jag insåg att han till och med var äldre än mig. Hela nio månader dessutom! Men om det innebär att man kan tråna lite extra utan att få dåligt samvete, så kör till. För problemet med att bli äldre (förutom att man är ett år närmare döden), är att skådespelarna bara blir bara yngre...
 
Boken finns att köpa som både e-bok och ljudbok från bokii.se
 
Stort tack till Modernista för boken!
 
/Sara
 



Kommentarer
Postat av: Författardrömmar

Jag längtar efter att läsa den här boken! Ser fram emot filmen och skulle vilja se den nu :)

2013-08-24 @ 15:12:53
URL: http://forfattardrommar.se
Postat av: Hannah Riegel

Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

2013-08-24 @ 17:08:20
URL: http://litenupplaga.se/1198

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0