Lover Mine!

Efter att ha slukat Lover Avenged hoppade jag genast till nästa bok i serien Black Dagger Brotherhood, Lover Mine. Denna gång var det äntligen John Matthews tur att stå i fokus. John växte upp bland människor utan vetskap om sin sanna natur med räddades av brödraskapet i den andra boken i serien. Sedan dess har man fått följa Johns kamp lite vid sidan om i samtliga böcker ofta tillsammans med hans två bästa vänner Quinn och Blay, eller som jag brukar kalla dem, Quay.
 
John som utsatts för övergrepp i sin ungdom, har svårt att närma sig kvinnor. Men kan ändå inte låta bli att falla för den tuffa och vältränade Xhex som jobbar som säkerhetsansvarig/lönnmördare hos Rehvenge. I slutet av föregående bok blir Xhex kidnappad av Johns värsta fiende Lash. Från början en vampyr som mobbat John under hela hans tid bland brödraskapet, men som efter sin död blivit ondskan reinkarnerad. När boken tar sin början har Xhex varit borta i nästan fyra veckor. Fyra veckor av misshandel, tortyr och sexuella övergrepp. John har ännu inte gett upp hoppet om att de en dag ska hitta henne, trots att många misstänker att hon redan är död.
 
Precis som föregående böcker var detta riktigt bra läsning. Hela storyn om John och Xhex var jättebra. Men den story som jag just nu följer med allra störst intresse är den mellan Quinn och Blay. Quinn lever ett ganska destruktivt liv och avverkar kvinnor i samma takt som Blay avverkar cigaretter. Stämningen mellan de två bästisarna är pressad efter att Blay erkänt att han är förälskad i Quinn och Blay lider av att se Quinn med den ena erövringen efter den andra. Självklart är det så att Quinn innerst inne och älskar Blay, men det är han helt enkelt för dum för att inse. Bara det faktum att han blir galen av svartsjuka när Blay försöker gå vidare och dejta någon annan, borde fått honom att inse sina känslor. Men, men... Det är bara att inse det faktum att män är allmänt dumma och med tanke på att den här kärlekshistorien bara består av män så kommer den inte klaras upp på mycket, mycket länge, suck.
 
Nej, först måste jag läsa Lover Unleashed och Lover Reborn innan jag äntligen kan läsa boken om Quinn och Blay som släpps nu i oktober, Lover at last. Det får nog bli till att beställa hem alla och ta ännu ett romance-marathon.
 
/Sara
 
Lover Mine: A Novel of the Black Dagger Brotherhood


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0