Temaläsning: Dead to the world!

Jag fortsätter mitt vampyrtema med en hyllvärmare. Under förra årets bokrea köpte jag på mig de åtta första böckerna i Charlaine Harris serie om Sookie Stackhouse. Dead to the world är den fjärde boken i serien och passade bra att läsa nu när temat är vampyrer. Böckerna om Sookie innehåller ju dock en mängd olika övernaturligavarelser, så här finns läsning till många andra teman också. Varulvar, häxor, shapeshifters, för att nämna några.
 
Beskrivning från adlibris: When cocktail waitress Sookie Stackhouse sees a naked man on the side of the road, she doesn't just drive on by. Turns out the poor thing hasn't a clue who he is, but Sookie does. It's Eric the vampire--but now he's a kinder, gentler Eric. And a scared Eric, because whoever took his memory now wants his life.
 
Jag älskar hur roliga och glada böckerna om Sookie är, i jämförelse med den lite mörkare och allvarligare tv-serien. Att läsa om Sookies underhållade och komiska tankar är riktigt, riktigt trevligt. Föregående böcker har inte varit särskilt romantiska, det är liksom inte där fokuset ligger i de här böckerna. Men jag gillade att det äntligen hettade till lite mellan Sookie och Eric. Synd bara att det skulle krävas en total minnesförlust och helt ny personlighet från Erics sida.
 
I den här boken fick också Sookies brorsa Jason lite mer uppmärksamhet. Med tanke på all uppmärksamhet han får i tv-serien känns det lite konstigt när han knappt varit med alls i de tre föregående böckerna. Hur som helst så tycker jag att Charlaine skriver väldigt roliga och lättlästa böcker. Samtidigt som de är spännande och mysteriefyllda.
 
Dead to the world får...
 
 
...fyra av fem vitlökar!
 
/Sara
 
Dead to the World (pocket)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0