Igelkottens elegans: Nu också som e-bok!

Snart kommer Igelkottens elegans av Muriel Barbery på e-bok och hos bokii.se kan ni fynda den allra först.
 
Så här tyckte Bea om boken när hon hade läst den:
 
Så var detta underbara om än korta, vet inte om nöje är rätt ord snarare är det en mer ljuv upplevelse, över. Igelkottens elegans av Muriel Barbery står utläst i bokhyllan och jag sörjer. Sörjer för att den är slut. Det var en så otroligt fin, annorlunda och på något vis uppfriskande bok även om den har ett stråk av vemod och berättar om liv som aldrig riktigt blev vad de skulle.

Handlingen krestar kring den 54-åriga änkan Renée Michel som arbetar som portvakt i ett hus i Paris förnämare kvarter. Boken handlar även om flickan Paloma som är tolv år, överintelligent, boende i huset och som har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag, då hon finner att livet och mänskigheten inte har något som kan få henne att vilja leva.
I det gamla huset går saker och ting till som det alltid har gjort och inget för rubba de inneboendes cirklar, men så en dag flyttar det in en ny hyresgäst, en M. Ozu och med ens ter sig livet annorlunda.

Det har tagit sin lilla tid för mig att läsa boken. Inte själva läsandet utan snarare förloppet från inköp till läsning. Känner dock att jag läste den i precis rätt tid. Det ska även finnas en filmatisering som jag verkligen ser fram emot att se. Tydligen gick den på TV:n häromkvällen, men den missade jag. Sedan hade jag ju inte läst klart boken än heller.

Summa summarum: Igelkottens elegans är en synnerligen älskvärd bok som jag sent kommer glömma. Kan vara en utav de böcker som lämnat störst avtryck på senare år. Läs den!

Igelkottens elegans finns alltså snart även på e-bok. Vill ni hellre lyssna på den kan ni ladda ner den redan idag från bokii.se
 
 
 
/Sara
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0