För oss är natten ljus

Tre år i rad har jag kunnat köpa ett signerat exemplar av en sprillans ny feelgood av Christoffer Holst på bokmässan. Jag hoppas innerligt att det är en tradition jag kommer att kunna fortsätta med. Årets boksläpp hade jag höga förväntningar på. Den utspelade sig nämligen i New York! Bara en sådan sak.
 
Kan världens bästa stad laga världens värsta familj?

När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York. 

En dröm för många, men en mardröm för Oliver. 

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll. 
 
 
Förväntningarna var som sagt höga, men den här mysiga feelgoodpärlan hade inga som helst problem att leva upp till dem. Miljöerna kan inte bli annat än underbara i världens bästa stad och karaktärerna är klockrena. Men det absolut bästa med den här boken är att man får allt. Humor, kärlek, familjedrama och så musikaler! Jag älskar musikaler. En solklar fullpoängare för mig, med andra ord!
 
För er som snart ska börja leta julklappar kan jag varmt rekommendera denna vidare. Perfekt för feelgoodälskaren, men passar även den som kanske helst häckar framför teven. För oss är natten ljus är lättläst, har ett härligt driv och känns närmast filmisk. Som en mysig romatisk komedi.
 
Det enda som jag möjligen skulle kunna klaga på är att boken tog slut alldeles för fort. Och då gick jag ändå in för att läsa den långsamt. För min del får Christoffer gärna börja spruta ur sig böcker i Nora Roberts-tempo. 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Villa Frejas bokblogg

Den boken ligger på vänt här hemma. Har tyckt mycket om hans tidigare böcker.

Svar: Då kommer du nog inte att bli besviken :)
Judit och Sara bloggar om böcker och bokrelaterat! Recensioner, boktips, författarbesök, bokmässor och mycket, mycket mer.

2017-10-23 @ 20:17:49
URL: http://villa-freja.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0