Hett i hyllan #21

Nu var det väldigt längesedan jag hängde på "Hett i Hyllan", som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor. Och är det något jag inte fått färre av under de senaste månaderna så är det just hyllvärmare.
 
Så här skriver Monika om "Hett i hyllan": Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
När det kommer till stora författare som plötsligt byter genre har vi nog alla blandade erfarenheter av. Av den anledningen vågade jag inte läsa Den tomma stolen av J.K Rowling, men hennes deckare under pseudonymen Robert Galbraith. Nu blir dessutom hennes detektiv Cormoran Strike tv-serie. Jag har lite att läsa ikapp med andra ord!
 
Längst har förstås första delen, Gökens rop, stått i hyllan.
 
När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det.
 
 
 
 
Jag har hört om många som uppskattat den här deckarserien så jag borde verkligen ta tag i den snart :)
Har ni läst?
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Monika

Jag har också den oläst. Ska den bli TV-serie nu alltså? Då borde man kanske ta tag i den...

2017-10-26 @ 14:26:56
URL: http://bokslut.blogspot.com
Postat av: Boklysten

Den har jag läst och jag tyckte om den.

2017-10-26 @ 14:51:03
Postat av: Ida

Jag tyckte riktigt riktigt bra om den! Läste fortsättningen med glädje också och ser fram emot fortsättningen! Tipsade om den för snart ett år sedan (innan jag strukturerade upp mina boktips. :)
http://obergsjantan.blogg.se/2016/november/gokens-rop-2.html

Svar: Då borde jag verkligen läsa den snart :)
Judit och Sara bloggar om böcker och bokrelaterat! Recensioner, boktips, författarbesök, bokmässor och mycket, mycket mer.

2017-10-26 @ 15:20:48
Postat av: Marie Eggimann

Nej den har jag inte läst men skulle gärna vilja göra det.

2017-10-26 @ 16:19:25
URL: http://eggetbok.blogspot.se/
Postat av: Fröken Christina

Håller med att författare som byter genre är svåra att förhålla sig till.

Postat av: A ROOM OF MY OWN

har inte läst. tror inte att jag kommer att göra det heller. så många böcker så lite tid

2017-10-26 @ 20:52:30
URL: http://mrscalloway.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0