När äventyret väntar

Ett annat efterlängtat boksläpp i höst var förstås andra delen i Sofia Fritzsons serie Systrarna & Kärleken. För även där shoppade jag en signerad bok förra bokmässan och kunde fixa en ny i år. I bok två har turen kommit till den rebelliska lillasystern Fanny. En karaktär som ligger lite längre ifrån mig som person, jämfört med storasystern Melinda, som vi följde i första boken. Vilket gör att jag inte har lika lätt att relatera till henne. Fast var gör det när det finns en hunkig, men ansvarsfull ensamstående pappa med i bilden ... 
 
Fanny Storm balanserar på lagens gräns och har inga ambitioner att förändra sitt liv. Men så möter hon Christopher Floros. Han är ensamstående pappa till en tolvårig dotter, och på jakt efter någon som kan hjälpa henne med läxorna och dessutom vara en positiv förebild. Fanny är definitivt inte rätt person. Men när ödet för de två samman väcks en stark attraktion till liv, en dragningskraft som kan utvecklas till djupa känslor. Ska hon våga släppa sin stolthet och lita på en annan människa?
 
 
 
Precis som sin föregångare är När äventyret väntar en klassisk romance, med ett ganska klassiskt tema - motsatser som dras till varandra. Och sådana historier brukar falla mig bra i smaken. Jag gillar att läsa om överraskande attraktion och hur karaktärerna kommer till insikt med att de förälskat sig i någon de inte trodde var deras typ. Men på något sätt är ändå personen precis den de behöver för att må bra. Kärlek ska komma när man minst anar och när det passar som sämst. För kan man inte låta bli att ryckas med då, ja, då ska man inte det heller. Då har man hittat rätt!
 
Sofia skriver lättläst och tillgängligt. Perfekt när man behöver något som piggar upp i höstmörkret. När äventyret väntar kan ni klicka hem här eller här. Och för en mysig och prisvärd julklapp, varför inte kombinera med den fina pocketen av När drömmen slår in. 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0