Inför bokmässan #4 (för er som älskar feelgood)

Nu är det mindre än en vecka kvar innan årets bokmässa kör igång. I dagens inlägg tänkte jag fokusera på feelgood och nämna några av mina personliga favoriter. Sedan har montrarna jag nämner nedan inte bara feelgoodförfattare, så även om du är skeptiskt till genren kan du gott pallra dig dit i alla fall.
 
Förlaget Bokfabriken hittar ni i monter B08:19Förlaget har fortfarande inte så många år på nacken, men har växt otroligt och samlat många talangfulla författare. När det kommer till feelgood har de namn som Birgitta Bergin, Eli Åhman Ovetz och såklart Christoffer Holst.
 
I år släpper Christoffer sin tredje feelgood-roman För oss är natten ljus, tar han oss med till New York. New York! Ni hör ju. Självklart ett måste i bokhyllan.
 
Kan världens bästa stad laga världens värsta familj?

När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York. 

En dröm för många, men en mardröm för Oliver. 

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll. 
 
 
 
 
Härlig feelgood hittar ni också i Bokförlaget Sols monter B04:71. Jag har tidigare tipsat om Sara Olssons Du glädjerika sköna, som nu finns i ny, hård och supersnygg förpackning.
 
Nina har allt hon någonsin drömt om; ett lyxigt liv i huvudstaden med obegränsad budget, en man som avgudar henne samt en älskare vid sidan av. Allt flyter på tills ett sista snedsteg vänder upp och ner på allt. Nina flyr till sin hemstad Hallavik där hon tvingas flytta in till sin mamma och dennes fru. Livet är rätt uselt. Tills hon träffar Johanna; en vild och frigjord kock som trivs med sig själv och sitt yttre. Hon är jordnära och självständig, roar sig med yngre killar och gör allt och lite till för att slippa nya grannar. Man kommer långt med döda möss och stringklädda dallrande rumpor! 
 
Missa heller inte Josefine Sandbloms debut Kalla mig Amanda. Rolig, pirrig och precis skitsnygg!
 
En skämtsam vadslagning tre kvinnor emellan mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka som lurat dem tar plats på nätet. Förhoppningen är att upplysa männens respektive om deras förehavanden, men också för att varna andra för samma bottennapp. För att undgå att bli avslöjade gömmer sig kvinnorna bakom en gemensam pseudonym, med leklandsarbetande Lilly som skribent till inläggen. 

Tvåbarnsmamman Viktoria har på kort tid blivit både ensamstående och arbetslös. Hennes vänner propsar på att hon ska ge sig in i dejtingdjungeln på nytt, och för att få slut på deras påfrestande tjat bestämmer hon sig till slut för att gå till närstrid med männen som Motala har att erbjuda. 

När kvinnornas vägar korsas går det mesta åt helvete.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0