Tjurnatten

När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn. Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra. Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg. 

Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma att påverka varje val han gör. I ett liv kantat av mörker är hon ljuset. Han kommer göra allt för att inte förlora henne.
 
 
 
Att läsa Caroline Hurtigs böcker är som att få en saga berättad för sig. Mysigt, magiskt och härligt. Men i Tjurnatten får även romantiken ta plats och det gillar jag. Mötet mellan Vala och Linder skulle bara vara en natt, men istället blir nattens händerlser starten på något inget av dem kunnat förutspå.
 
Tjurnatten är en fristående fantasyberättelse, men den utspelar sig i samma värld som serien om Själarnas öden och jag gillar miljöerna som Caroline byggt upp. Själva handlingen är till en början ganska low fantasy. Men vad som till en början ser ut att utvecklas till en kärlekshistoria blir snart till en övernaturligt äventyr fyllt av magi. Lika spännande som oförutsägbart.
 
För den ovane fantayläsaren tror jag att boken kan vara ett bra sätt att introduceras i genren. Ni kommer inte att bli besvikna. Vill ni läsa mer om Carolines böcker kolla in recensionerna nedan:
 
Ödesgudinnans val (Själarnas öden #1)
Månfolkets land (Själarnas öden #2)
Mirele Dangin (De sista gudarna #1)
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lena

Tack för tipset. Alltid kul med tips på fantasy som man inte läst.

2017-09-20 @ 14:21:24
URL: http://https://lenasgodsaker.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0