The Historian!

Nu har jag också läst den! Om ni ville veta vad Judit och Bea tyckte om den så gå gärna in och läs deras recensioner.
 
Handling: En ung kvinna utforskar en kväll faderns bibliotek och finner en antik bok och en samling gömda, gulnade brev. Breven är ställda till "Min käre och olycksalige efterträdare", och de kastar henne in i en värld hon aldrig kunnat drömma om - en labyrint där hemligheterna om hennes far historikerns förflutna och hennes mors mystiska öde flätas samman med en ofattbar ondska dold i historiens djup. Det handlar om den medeltida härskaren vars barbariska välde lade grunden till legenden om Dracula. Generationer av historiker har riskerat sitt rykte, sitt förnuft och till och med sina liv för att lära sig sanningen om härskaren och Dracula. Nu återupptar en ensam kvinna sökandet. I stad efter stad, i kloster och arkiv, i brev och hemliga samtal, träder den fruktansvärda sanningen om härskarens välde fram - och om den pakt som hållit hans grymma verk levande genom tiderna.

Till en början var jag helt forlorad i denna välskrivna och spännande roman och mina första tankar var att detta är helt fantastisk. Jag har hört ryktas om att den ska filmatiseras och det är en film som jag garanterat kommer att se. Dock tycker jag inte riktigt att boken håller samma höga kvalité hela boken igenom. Jag läste den på engelska och boken hade liten text och närmare 700 sidor, vilket gjorde att jag mot slutet hade svårt att hålla koncentrationen på topp.
 
Alla vackra miljöbeskrivningar och Kostovas förmåga att i detalj beskriva byggnaders arkitektur var till en början underbart att läsa. Men när man kommer till den femtielfte katedralen, kyrkan, slottet och man läser sida upp och sida ner med detaljerade byggnadsbeskrivningar började jag att skumma lite i läsningen ska jag erkänna. Jag ville veta vad som skulle hända härnäst. Jag blev otålig med andra ord. Trots detta är The Historian en riktigt bra bok som jag varmt kan rekommendera. Dessutom är jag superglad att jag hittade den här snygga vita utgåvan på secondhand för bara 13 kronor!
 
/Sara
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin

Vilket fynd! Och till vilket pris!

2013-08-08 @ 20:17:20
URL: http://bokrecensionernu.blogspot.se/
Postat av: Lena

Läste denna för något år sedan. Den är otroligt bra!!

2013-08-08 @ 20:44:42
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0